Jubli Perak MRSM BP

Esok, 25/07/08 sambutan Jubli Perak MRSM BP akan disambut selama 3 hari. Kalau tak de halangan, sampai la aku kat Balik Pulau sabtu nih. kalau ada halangan, huuuhuhuhu sedihnye. Aku bukannye top student yang tercatat dalam sejarah maktab. Malah orang mungkin tak ingat aku pun. tapi aku rindu nak tengok maktab. Kali terakhir aku pergi semasa nak ambil result SPM yang tak best tu, tahun 1998.

Aku rindu nak tengok:

Pokok belimbing tepi dewan makan. Tiap petang lepas training hoki, aku dan geng mesti panjat pokok belimbing itu. Kutip dalam sebaldi, naik dorm, belasah.

Padang hoki. Tempat aku belajar main hoki dengan Tuan Pengetua, En Farouk Senan. Habis jeles team hoki lelaki sebab pengetua lebihkan team perempuan. Juga tempat kaki aku kena hentam dengan bola hoki. Siut wak!

Kelas 4I / 5I. Tempat aku belajar. Kat sini pertama kali aku tengok student lelaki yang pandai-pandai.

Dorm Samudera. Asrama aku. Banyakla kenangan kat situ.

Surau. Tempat pertama aku solat berjemaah.

Segitiga Shaari. Tempat lepak

hmmmmm…aku rindu nak naik feri sebenarnye😛

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s