Puasa hari ke 9 (tak de apa maknenye pun)

Dah seminggu lebih dah kita puasa. Senang nak ingat berapa hari puasa tahun ni sebab hari pertama puasa 1hb.  So masuk hari ni, dah 9 hari la kita puasa. Sepanjang bulan puasa ni, produktif betul kat tempat kerja. Masing-masing khusyuk buat kerja. Say no to Skype conference, apa pun tak dak. Tapi kalau dah lewat-lewat petang nak dekat pukul 5 tu, ada la yang buka topik. Tu dah tak tahan sangap dah la tuh. Tapi betul la best kerja dalam bulan puasa. Otak tak payah nak fikir banyak-banyak. Selalunya pukul 12 tu dah tak boleh buat kerja. Dok fikir apa aku nak makan sat gi nih?. Pastu lepas lunch kadang-kadang lapar. Pergi pantry buat air, pergi store cari makanan. Start minggu ni, Skype conference macam dah aktif balik. tapi tak meriah la. Iklan jual kuih raya. Hehehe pempuan..eh pempuan je ke yang sibuk-sibuk beli kuih raya nih? lelaki tak de ke nak beli kat mak kat kampung? Ataupun lelaki dengan macho pergi cari kuih raya pada malam raya. Macam abah aku. Esok nak raya, malam ni la pergi borong kuih-kuih yang tak habis kat gerai longgok-longgok tu. Hampeh tak sedap!

Setakat ni aku dah order 7 jenis. Cukup la tuh. Kali ni balik raya bawa Mr.D, so aku nak beli apa pun dah tak kisah. Tak yah fikir barang berat susah nak naik bas ka apa dah. Weekend ni Kak Ngah akan mai KL. Lawatan sambil berbelanja. Hahahaah abih berapa pulak tak tau la. Satu apa pun tak beli lagi. Wokey, solat Asar dulu!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s