Kisah malam hingga ke pagi

Malam ni rasa tak boleh tidur pulak. Ini gara-gara lepas magrib tadi aku terus tidur. Pukul 10.30 baru bangun. Pukul 11 tengok citer hantu Filipina. Amatlah slow cerita tu, tapi aku tunggu juga sampai habis. Sebab nak tengok ending macam mana. Hmmm kureng menyengat la citer tuh. Untuk hilangkan rasa bosan tu, aku masuk dapur. Try resipi baru dapat dari Nani. Resipi ni juga Nani dapat dari Ana. Next post aku letak resipi tu. Khas untuk Mama Yati😀 . Kemudian pukul 1 tengok pulak cerita Kayangan. Alaaa boring la citer tuh, tapi aku tengok juga sampai habis. Pelakon tak best. Hero tuh, aduhai tak best langsung cara bercakap. Heroin pun, hmmm biasa-biasa je. Jalil Hamid je aku rasa best. Tak boleh tidur jugak, aku mengupdate kan blog.

Tahun ni kurang pulak aktiviti berbuka puasa di luar. Baru-baru ni je berbuka dengan Nani, Ijun, Fir dan Amy di Secret Recipe. Aku baru tau selain daripada nasi ayam grilled black paper tu, ada lagi satu menu yang sedap. Apa nama ntah. Ianya ayam dimasak bersama cheese. Hanya gambar ni yang sempat aku ambil, sampai je makanan, dah tak ingat dunia.

Weekend ni dah boleh start kemas baju nak balik kampung. Hahaha semangat giler. Sebenarnya kan, nak pack baju untuk travel nih perlukan satu semangat (aku la, orang lain tak tau). Mula dari minggu lepas, aku dah kumpul barang-barang yang aku nak bawa balik. Seminggu je lagi nak balik dah. Rindu kat ayam dan burung di kampung (tipuuuuu). Wokey, nak pi sahur.  Menu sahur untuk hari ni:

– nasi putih
– telur masin
– meatball @ begedil daging yang resipinye bari dipelajari

chow!

One thought on “Kisah malam hingga ke pagi

  1. yatie 20 September, 2008 / 10:04 am

    hehehe…cpt sket post resepi tuh huzz,aku dh kehabisan idea nk masak apa ni…uuu…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s