Raya tahun ini (di KL)

Disebabkan tahun ni aku kurang beraya di kampung, sampai KL aku berharapla ada orang jemput pergi open house atau ada kawan-kawan aku yang free, boleh aku pi rumah diorang.😀 . Aku sms Bid, cakap nak pergi rumah dia. Rezeki aku la, dia kerja halfday Sabtu lepas. Aku pun pergila beraya (kalau pergi dalam bukan bulan Syawal, menziarah la namanya tu..hehhe). Lagipun lama giler aku tak jumpa Bid. Janji nak tengok baby Adham hampir setahun yang lepas, sekarang baru aku dapat pergi. Bid pun tengah pregnen baby ke-2. Borak-borak sambil makan nasi lauk sup tulang. Fuhhh feveret aku tu tau Bid! Lepas makan borak lagi, lepak-lepak main dengan Adham (geramnye Adham jual mahai ngan aku😛 ). Bestla borak kisah lama. Dah masuk 12 tahun kan Bid. Hmm kejap je. Kawan-kawan yang dah kahwin sekarang tengah tunggu masa untuk 2nd baby. Korang nih, semusim je😛 .

Destinasi seterusnya, Batu Caves. Ahad tu ofismate ada buat open house. Alhamdulillah, kenyang makan sampai tak makan malam tuh. Unbelievable! Nasi Bukhari, laksa (again, feveret aku nih) dan sate memang sedap! Selepas sesi berfoto, kami pun balik meredah jam yang tak ingat dunia tu.

tuan rumah: Murni (si baju hijau)

Isnin, open house di rumah mertua Jijah. Rezeki datang berduyun-duyun, hehehe. Menu: Nasi tomato. Walawwehhhh..berbaloi la meredah hujan lebat serta petir sabung menyabung. Tq ye makcik. Memang sedap! Next time kalau buat lagi, jemputlah lagi😀 .

Sabtu dan Ahad akan datang pun ada jemputan open house. 1 di Kajang, lagi 1 di Bukit Antarabangsa. Alaaa rugila tak dapat pergi sebab aku ada agenda lain untuk 2 hari tu. Sabtu: Cuti-cuti Melaka dan Ahad: Cuti-cuti Taiping..hahhahha..x pe la next time aku pergi menziarah walaupun x de open house😛 .

2 thoughts on “Raya tahun ini (di KL)

  1. murniDOTorg 16 October, 2008 / 1:34 am

    wah tetiba muncul kabus dlm rumah ku hehe
    thanx thanx thanx korg krn sudi memeriahkan majlis😉

  2. yatie 18 October, 2008 / 4:33 am

    huzz….bestnya dpt mkn sup tulang…nyum…nyum…nyum….amik le resepi bidah tuh,pstu letak kt blog ko nih…hehehe…bley aku try plak…terliur rsnya…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s