Kompang!

Nak dekat cuti raya dah kan dan tambah dengan cuti sekolah ni, biasala sure ade kenduri punyalah. Ni kad kawen aku baru dapat kelmarin. Aku suka giler dengan design kad ni. Actually design ni biase je, tapi aku suka kaler coklat dan corak tuh. Nampak klasik.

Ni kat bahagian dalam pulak

Oh ye tema dia memang kaler coklat. Baju pun kaler coklat. Hmmm aku pun kena cari baju tema jugakla nih😛 . Aku teringat dulu abang kepada salah sorang geng budak itam kawen, tapi aku dan geng yang sibuk-sibuk buat baju. Siap ada tema ok! Then kami dapatla bunga apa eh orang panggil yang sepit kat baju tu sebab jadi penanggah kan. Tup-tup dijelesi oleh sekumpulan kaum ibu/warga tua makcik-makcik. Siap bermasam muka hahhahaha..adehh tak boleh blah laa masam muka ngan makcik-makcik nih. Bunga tu sikit je pun dan orang-orang yang special la yang dapatnye pun😛 . Diorang mogok tak nak buat keja, terpaksalah aku dan geng berhempas pulas mengangkut dulang (nak sangat pakai bunga, ambik!)

Moralnya di sini, kalau nak pakai bunga, kena buat kerja dan jangan bermasam muka dengan penduduk kampung. Okeh, selamat pengantin baru Am!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s