Salah siapa?

Hujung 2008, aku berkata kepada diri sendiri, aku nak reshape balik body (hahaha macamla shape cantik sangat sebelum ni).  Sebabnya terdapat lemak-lemak yang tak sepatutnya telah wujud dengan girangnya. Sebab tu aku mula beli alatan-alatan gym untuk guna kat rumah. Dan sebab tu jugak aku beli dvd player sebab nak aerobic kat rumah (tengok tu punya semangat). Tapi masalahnya, dapur kat rumah baru ni, amatlah luas dan selesa. Membuatkan aku rasa syok memasak. Bila memasak, makan la apa lagi (dapur sempit salah, dapur luas pun salah). Ditambah lagi dengan kurangnya aktiviti jalan kaki (sebab dah drive pergi kerja), macam susah sket la tugasan kali nih (tengok, salahkan kereta pulak). Apa pun, aku harap aku lebih disiplin sebab baju dah banyak yang ketat (bukan tak muat ye), huaaaaa!

uncle guard tegur: Waaa you banyak gemuk sekarang. Tapi ok la better than dulu you kurus saja.

Sewaktu aku kurus (berat hampir 40kg), staf di main ofis pun risau tengok aku. Ada yang gatai mulut kata aku kena buli dengan bos😀 . Gelak aku dengar gosip tuh. Ma pun risau, ma ingat aku tak de duit sampai tak cukup makan. Sebenarnya time tu aku tengah bergelut dengan study + kerja pada masa yang sama, tu pasal aku cengkung semacam. So nak kurus balik, mungkin kah aku perlu sambung belajar balik??? hehehheheh

Sedang aku kemas buku-buku belajar dulu, tetiba rasa nak belajar balik..jeng..jeng..jeng..😉

Berbalik kepada tajuk diatas, salah siapa?

a) -Dapur-

b) – Mr.D –

c) – Cik Whooz –


2 thoughts on “Salah siapa?

  1. murniDOTorg 12 January, 2009 / 6:04 am

    hahahaha xde org vote salah mr.D :’D

  2. whooz 13 January, 2009 / 1:31 am

    mr.D terlalu hensem utk dipersalahkan😛

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s