Jom naik basikal!

Actually lama gila aku dah tak berbasikal apa semua nih. Habis je degree (dulu aku ada basikal kat U, orang lain naik motor, aku beli basikal je), dah tak de can nak naik basikal dah. Pada satu pagi yang tak berapa panas, kami ke Taman Botani, Putrajaya untuk aktiviti berbasikal. Kadang-kadang tu kan, betul jugak kata orang, kalau plan baekkk punya, ntah bila nak jadi. Dah lama sebenarnya nak pergi naik basikal pusing tasik ni, tak pergi2 jugak. Sabtu yang lepas, pukul 8.00 pagi dapat sms jemputan pergi berbasikal, 9.00  pagi terus gerak ke Putrajaya.

Para peserta:

Ini basikalnya, romantik kan???😀. Baru ku tahu untuk yang duduk belakang, x de brek. Semuanya bergantung kepada orang depan.

Kalau hari biasa, sewa sebuah basikal untuk sorang duduk rm3. Untuk berdua tu rm6. Weekend naik sikit harga, rm4 untuk basikal 1 tempat duduk dan rm7 untuk 2 tempat duduk. Semuanya untuk sejam. Kalau lebih jam, sila la bayar extra. Aku tak sure la total jarak berapa km, tapi jauh jugakla kami mengayuh. Tapi nasib baik cuaca cun, tak de panas-panas. Enjoy je naik basikal sambil menghirup udara yang segar😛. Rupa-rupanya pada hari yang sama, berlangsungnya Cycling Treasure Hunt di Wetland, Putrajaya. Dah sampai sana baru tau ada event tu. Melepas! kalau tak, kayo makcik dapat harta karun😀 .

Selamat datang ke Taman Botani. Sila datang lagi ye😉

3 thoughts on “Jom naik basikal!

  1. ned 28 April, 2009 / 4:40 am

    kalo nak naik beskal romantik tue, susah tak? x pernah naik.. hari tue masa pg sini, nampak dah beskal berkembar tue.. tp x jadik amik.. bimbang jatuh (^^ii)

    • whooz 29 April, 2009 / 7:01 am

      ok, senang je macam naik basikal sorang-sorang jugak. nak naik tu kena sepakat la, sama-sama kayuh😀 . cuma tang nak belok tu, kalau corner tajam hati2 la, kalau selekoh biasa, orait je

  2. wadi 2 May, 2009 / 3:01 am

    Cantik gmbar yg kat atas tue. Joint lah Photography Camp di Taman Wetland Putrajaya pada 23 dan 24 Mei 2009. Yuran hanya RM40 termasuk makan, sijil dan khemah penginapan. Berminat hubungi saya 017-6897264 atau layari blog saya wadi-oasis.blogspot.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s