Gajet baru dan Cream Puff

Perkenalkan gajet terbaru saya, cik Oven😀 .

P1020525

Kalau ma tahu aku beli oven, mesti dia terkelip-kelip tak percaya..hehhehe.. Ma suruh buat kek pun malas, ni boleh beli oven pulak😛

Oh aku memang macam tu, angin kekadang datang dan pergi. Merasmikan oven baru ni, aku cuba buat Cream Puff. Resipi dari Kak Zana. Ini salah satu favourite aku. Kalau time makan kat hotel, buffet, mesti cari ni. So, teringin lah jugak nak buat sendiri kan.

P1020528Doh selepas di masak

Sedang mempipe, tetiba, pop! Piping beg pecah😀 . Ganasnye tangan aku hehhehe.. Maka aku hanya sempat pipekan 3 biji je, selebihnye, aku gentel2 macam cokodok😛

P1020529Piping beg yang pecah

P10205313 biji cream puff yang sempat dipipe dengan comel, selebihnya macam bola-bola api saja

P1020536Yang ni dah masak, kemudian dibelah dan diletak inti

P1020537Tadaaaa!  Nampak macam jadi kan??? Please don’t judge the book by it’s cover😛

Rasanya?? Errr..macam ok, tapi tak ok. Ada sikit keras macam bengkang😀 . Tapiiii housemate dan adik ku kata sedap!. Tidak, saya tak merasuah diorang pun😀 .

Setelah di bedah siasat, di dapati cream puff tu terlebih tepunglah. Eksyen macam pro, main agak je tepung tadi. Lepas ni kena beli penimbang lah. Konfiden sket nak buat😉

Okeh, nak pi habiskan lagi 2 biji dok tergolek2 dalam pinggan tu..

10 thoughts on “Gajet baru dan Cream Puff

  1. sehelai murni 19 August, 2009 / 12:49 am

    hahahaha bole plak pecah ehhh.. tepung keras sgt kottt tu yg pecah tu😀

    huzz aku ingt gadget terbaru ko ialah jam tangan.. (wlpn jam tangan bukan lah kategori gadget ;p) rupenya oven.. lerr ;p

    • whooz 19 August, 2009 / 12:10 pm

      esok bawa bagi yani jahit balik..hahahhahh

      hah, aku sebenarnye tak tau nak kategorikan sebagai apa..apa eh? alatan dapur? mcm tak cool lah..gajet kira oklah..

  2. ezza 19 August, 2009 / 8:25 am

    wah..gile kentang ko..
    lepas ni leh wat kuih raya lak😀

    • whooz 19 August, 2009 / 12:11 pm

      hahhahah gila lah kan..pasni aku nak belek2 resipi kuih raya yg senang2 lah..

      lagi satu kan ezza, aku dah beli ayam bbq yg mcm ko bawa dulu, so, lepas panaskan, bleh bakarlah dlm oven nih… hehehhehhe..

  3. sehelai murni 19 August, 2009 / 12:35 pm

    wahhh pasni leh la lepak rumah huzz tetiap hujung minggu.. macam stacy😀 hahaha

  4. deidaa 21 August, 2009 / 1:08 pm

    Oih creampuff tu fav. aku weh.
    Ko wat tiap2 ari smpai jadik.
    Leh aku order nak wat raya nih ekekekek.

    • whooz 21 August, 2009 / 10:02 pm

      alaa apsal ramai punyer fav nih.😛

  5. deidaa 25 August, 2009 / 9:36 am

    Aku mmg suke cream puff sejak kicik agik.
    Si ezza tu la yg tiru aku, kalo x.. dia xtau tu namanya
    creampuff.. wahahha larikssss :))

    • whooz 25 August, 2009 / 1:29 pm

      terrernye mu, sejak kecil kenal cream puff..aku kenal pun sejak dok KL ..hahahhahhaha

  6. deidaa 26 August, 2009 / 4:11 pm

    Hahah dolu2 cream puff besar gabak giler oiiit.
    Kat KB sebesar donat tuh.. baru 30sen je 1kot..
    ye la tu dolu2.. skang yg kecik tu pon 40 sen satu ketul huhu.

    Bila nak bukak pose dgn aku kat kadir tomyam nih?😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s