Cik penimbang in da’ house

… hasilnye , cream puff ku dah jadi😉 . Dan aku tukar tepung gandum kepada tepung Bluekey yang sesuai untuk buat cream puff. Tadi berbuka dengan cream puff + whipped cream dan tabur gula icing kat atasnye. Next time try buat inti kastard dan krim pulak.

P1020542

P1020544

Sila abaikan whipped krim yang melimpah sebab tetiba cream yang dispray
dari tin ni cair. Akan belajar buat krim kelak.

flavors-vanillaAku teringin nak buat cream puff macam gini, yang berlubang ditengah lalu boleh diinject dengan krim kastard. Macam mana ntah nak jadi macam ni..

cream-puffAku nak jugak cream puff aku jadi comel macam gini😀 . Harus buat research dengan lebih mendalam😉

5 thoughts on “Cik penimbang in da’ house

  1. ezza 25 August, 2009 / 1:20 am

    waa…adakah anda gile kentang dgn cream puff?
    kalu wat creampuff inti kastard..or cream..jgn lupa panggil aku..

    aku suka creampuff sun moulin kat KLCC..inti dia mcm aiskrim je lembik dan sedap..huhuhh

    • whooz 25 August, 2009 / 1:28 pm

      aku bawa pi taman negara nanti..hahahhahahh

  2. deidaa 25 August, 2009 / 9:36 am

    Weh….
    mai la kita berbuka sekali,
    supaya blh aku merasa krimpaf mu yg lazat itu😀

    • whooz 25 August, 2009 / 1:28 pm

      aku baru beginner weh, nanti dah naik intermediate, baru buleh bagi mu rasa😛

  3. deidaa 2 September, 2009 / 9:14 am

    Ah xdok xdok,
    aku nak mu buat utk aku jugekkkkk!

    So bila nak berbuka same?😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s