Masjid

Last week, berbuka di Kafe Nasi Beriani Gam di Putrajaya. Actually nak try sebab orang dok cakap sedap kan. Dah makan, aku tak taulah sedap kat mana. Maybe aku bukan peminat susah mati nasi beriani, jadinye aku pun tak tau nak bagi markah berapa😛 . Lepas makan, terus ke Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin, masjid baru di Putrajaya. Orang cakap masjid tu cantik, jadinye pergilah nak tengok sendiri kan dan alang-alang solat kat sana terus.

Aku hanya tahu masjid tu di Precint 3 saja dan dekat dengan tempat acara Hot Air Balloon lepas. Lain-lain landmark, tak tau pun. Hasilnya kami sesat! Ingatkan senang jumpa, ye lah masjid kan, sure nampak kubah tak pun lampu terang benderang. Nasib baik ada talian hayat, akhirnya sampai ler jugak. Again, dah masuk dalam masjid, sesat nak cari tempat wuduk. Berpeluh! Besarlah masjid tu.  Siap ada taman lagi kat atas jejantas depan pintu masuk masjid. Cantik betul lah.  Aku rasa, cuti sekolah akan datang, sure ramai yang nikah kat sini hehhehe. Cun ooo buat outdoor photoshoot😉 (ish..ish.. niat tu betulkan).  Okeh layan gambar sikit (pergi solat bawak kamera😛 dah macam pergi melancong tu) dan lagi review kat sini


Pintu masuk dewan solat


Pintu masuk masjid


Masjid Tuanku Mizan dengan jambatan labah-labah (lupa lah nama jambatan ni ) dan monumen alaf baru

4 thoughts on “Masjid

  1. sehelai murni 4 September, 2009 / 10:55 pm

    tetiba malam ni ko gi terawih.. tazkirah pasal bawa camera pegi masjid plakkkk

    hahaha

    • whooz 7 September, 2009 / 11:48 pm

      belum lagi😀

  2. deidaa 6 September, 2009 / 12:03 pm

    Wei bila ko nak buke pose dgn aku nih? X(

    • whooz 7 September, 2009 / 11:47 pm

      ezza kata, tunggu open house hari raya je lahhhh😀

      minggu ni ahad free

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s