Jejak kasih dan makan-makan

Last weekend pergi berbuka di Black Canyon, Alamanda. Ini kali ke-2 lah aku makan kat situ. Tak de ape yang sangat-sangat best pun. Tapi sebab restoren dia selesa, ada outdoor dan indoor, so kami pergilah makan kat situ. Actually agenda utama ialah sesi jejak kasih dengan Cik Muni (ex-roomate 1st and 2nd sem di U). Lama gilerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr tak jumpa dia (haa lama kan kalau ikut ‘r’ tu๐Ÿ˜€ ) . Ada dalam 4 tahun kot. Aiseh dia makin kurus la.

Dia dah jadi PTD. Baru 4 bulan posting kat Putrajaya. Wahhhhh..oklah, happy for her dan a bit jeles๐Ÿ˜› hahhahaa (normal la kan? ini jeles positive tau). Cik Muni (actually kan, aku dah lupa la nama penuh dia, aci tak???????) ni, kalau bercakap, memang non-stop. So hari tu, start dari kisah-kisah 1st semester sampailah habis U keluar. Best!

Ok, itu saja pasal Cik Muni.

Juadah berbuka aritu agak melampaulah. Order saja apa yang diinginkan. Dalam banyak-banyak tu, yang paling sedap ialah Golden Purse, appetizer. Sudah jatuh hati sama itu dompet emas๐Ÿ˜€ .

Nasi 4 segi ni agak mengenyangkan, walaupun nampak kecik. Sebab rasa dia macam pulut gitu dan macam tak match pulak dengan lauk-lauk tu. Hasilnya, sesi meratah lauk je lah (tapi aku confirm habislah nasi tu, orang lain je). Green curry pun macam tak best sangat. Cair. Tomyam, ada rasa macam santan pulak dan tak pedas dan tak masam pun. Sedap lagi tomyam kat kedai makan kat rumah aku. Tomyam feveret aku ialah tomyam kaler merah yang pedas, dan masam. Kerabu suhun, ok. Masam-masam pedas gitu. Telur bungkus, sedap lagi kat kedai makan kat rumah aku. Tapi peliklah telur tu kaler kuning je, tak de langsung hitam-hitam bekas hangit kuali. Macam mana diorang buat eh?

P1020709dari kiri (depan): tembikai dan lime jus
dari kiri (belakang): coklat apa bende ntah nama dia, sprite, black hazelnut shake

P1020721nasi 4 segi ala-ala pulut

back to Golden Purse, aku google mencari resipi. Tadaaaaa jumpa! Sini ye. Nanti aku study dan translate dulu resipi ni dan cuba buat, baru letak kat blog๐Ÿ˜‰

P1020712Golden Purse pujaan perut



2 thoughts on “Jejak kasih dan makan-makan

  1. sehelai murni 8 September, 2009 / 11:27 pm

    oh part ni “Actually agenda utama ialah sesi jejak kasih dengan Cik Muni (ex-roomate 1st and 2nd sem di U). Lama gilerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr tak jumpa dia (haa lama kan kalau ikut โ€˜rโ€™ tu๐Ÿ˜€ ) . Ada dalam 4 tahun kot. Aiseh dia makin kurus la.”

    ingt ko ceta pasal aku..๐Ÿ˜€

    tp masuk part PTD tu.. eh eh bukan aku laaa hahaha

    huzz huzz.. lupe nk ckp..black canyon alamanda biase2 jerrr tapi JJ AU punye besh :p (nak jugak cakap besh tu haha)

    • whooz 9 September, 2009 / 1:19 am

      baiklah cik duta black canyon JJ AU๐Ÿ˜›

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s