Terima kasih

Ada satu kisah.

Kebiasaannya, hari pertama ramadan di sambut dengan seluruh ahli keluarga berkumpul berbuka bersama kan. Yang jauh di rantau, balik ke kampung. Ada sorang anak ni, dah 5 tahun di KL. Tak pernah missed balik sambut ramadan bersama keluarga. Tapi tahun ni, apsal ntah, tak balik. Sibuk sangat gamaknya. Lalu kedua ibu bapanya membuat keputusan untuk datang berpuasa bersama si anak di KL ni. Si anak berasa amat gembira sebab beliau terlalu sibuk untuk pulang ke kampung (sibuk nyeeeeeee) . Apa-apa pun si anak berasa amat berterima kasih sebab ibu dan bapanya sanggup menempuh perjalanan 8 jam untuk menemui anak mereka.

Sebagai membalas budi mereka, si anak telah mencadangkan perjalanan pulang ke kampung halaman dengan masa perjalanan tak sampai sejam je. Baru 30 minit si anak tiba di rumah selepas menghantar ibu bapanya ke airport, tetiba ibunya call, “dah sampaiiiiiiiiii” . Lega hati si anak, sekurang-kurangnya taklah mereka berasa letih berbanding naik bas kan?

Terima kasih ye!

P1020698
posing si ibu yang maintain tak nak pandang kamera😛

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s