Broga Hill – siri 2

P1030894

Last minit program, nak pergi tengok sunrise di Bukit Broga. Keluar rumah pukul 6, sampai sana 6.30, dah cerah la. Maka takde lah sunrise :p . Disebabkan ini kali kedua, cepat sikit la sampai puncak 1. Dalam 20 minit dah sampai. Lagi satu sebab tak ramai orang. Maybe sebab Sabtu hujan lebat, orang ingat trek licin. Tapi memang trek licin sikit. Kebetulan time kitaorang naik, ada group dari Nottingham Uni naik jugak, kitaorang pun join dioranglah. Sampai guide group tu ingat kitaorang student situ.

“See there is our university” guide tu tegur aku time dah sampai atas. Aku buat muka blur pastu senyum..hahhahahah

View kali ni berbeza sikit dari kali pertama dulu. Langit tak biru sangat dan lalang pun tak hijau sangat. Maybe sebab hujan. Tapi view kabus cun giler! Macam di alam lain je rasanya.

P1030877

P1030868

Lepak kejap je, makan-makan, minum-minum. Pukul 9.30 dah sampai  bawah. Next time nak tengok sunrise memang kena subuh kat sana la.

Geng, Broga lagi jom! hehehehehe (tau mek da tak mau nih)

10 thoughts on “Broga Hill – siri 2

  1. ezza erisa 1 November, 2009 / 3:19 pm

    aku nak aku nak…. setting time….😀 aku sentiasa ada masa… heheheh

    • whooz 1 November, 2009 / 10:42 pm

      okeh, nanti kita kena subuh di masjid yang dekat traffic light tu. baru boleh tengok sunrise😉

  2. ezza erisa 2 November, 2009 / 1:26 am

    ya ya.. betul tu…tapi takkan nak repeat bulan neh gak kot? tak boring ke ko tiap2 weekend gi sana? ahaks… mana destinasi kita seterusnya…. aku bosan sabtu takdop aktiviti neh..hahahaha

    • whooz 2 November, 2009 / 7:01 am

      aku kan x de hal nye every weekend pun hehehhehe.

      nantilah google tempat lain pulak

  3. Ibu Farish 2 November, 2009 / 6:36 am

    gmbr view last tu cntikkk!!

    • whooz 2 November, 2009 / 7:00 am

      cantek kan???? tapi dlm2 banyak2, yang kita tgk on the way nak ke Gunung Kinabalu tu lah paling cantek!

  4. deidaa 2 November, 2009 / 10:18 am

    Hhhhahaha ye pandai..
    aku mmg xmo gi broga dah, sekian hihi.
    ++ kalo bab2 suh aku smayang di tempat awam.. mmg aku xmo la.. JUJURNYA aku mls hahahah.

    If plan gi tempat lain yg xpenah aku gi.. aku mmg nak gi,
    kecuali 7/11 ni lah.. famili day opis yezzzzzaaaa.

    inikah aktiviti awek2 yg xde bf? kuengkuengkueng =))

    • whooz 2 November, 2009 / 10:41 am

      aku pung ade hal 7/11 nih..x pe cari date lain

      eh, ade bf pun masih boleh berxtvt macam ni..sila jangan kecilkan skop xtvtv walaupun dah berbf ..
      😉

  5. deidaa 2 November, 2009 / 3:49 pm

    hahahha sila pk kalo skop “dpt bf yg xbley kita wat apa2 aktiviti lain selain dgn dia?” :p

    Chup aku nak bf yg sama2 bleh wat aktibiti haahhaah larik topic dah ni :))

    Ujan aa weh skang nih.
    Xleh nak bajet.. kadang.. pg pon ujan sobs….

  6. gerbera 3 November, 2009 / 4:02 am

    gambar kabus tu mmg cantik.Syabas!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s