Laporan dari DUKE

Excited actually tunggu event ni sebab lepas Jacob’s Walk of Life, aku dah tak join event-event macam tu. Pergi ambil kit race di ofis FTAAA, Wisma OCM, aku rasa macam student yang nak ambil bahagian dalam lumba lari😀 . Diorang bagi nombor, pin, tshirt, muscular balm, Salonpas dan topi.

Carpool dengan Miza, dia parking kereta kat rumah aku. Sedang tido nyenyak, Miza call around jam 6 pagi. Aku dengan mamai jawab call sambil dalam hati tertanya-tanya apsal la Miza ni call. Aku tak sedar alarm pukul 5.30 rupanya😛 . 2012 punya pasal la ni. Tengok wayang sampai pukul 12 tengah malam, pukul 1 baru tido.

6.30 baru gerak, jumpa Mekda di ofis aku, dan terus ke Highway DUKE. Nasib baik malam tu sempat aku google map, so tak de sesat ok😉 .

Acara untuk kategori A,B,C,D,E dan F dilepaskan dulu. Jadi, aku dan Amy dalam kategori G (acara jalan kaki) relax-relax ambil gambar lah dulu kan . Cuaca redup je, rintiklah sikit. Dalam 10 minit or kurang, dah ada yang tiba di garisan penamat. Fuhhh laju giler lah you lari incik,

Lebih kurang setengah jam kemudian, start acara jalan kaki, aku dan Amy bersungguh-sungguh jalan laju walaupun tak de medal. Tapi kan 1 km tu dekat sangatlah, serius tak berpeluh langsung! Dengan cuaca ala-ala sedap untuk tido tu, rasa macam alaa dah sampai ke😀 . Habis acara, pergi collect roti dan 100 Plus free, pusing-pusing tengok kereta yang diorang makeup cun-cun tu, ambil gambar sana sini, dan balik.

Oh ya, saya sudah daftar untuk event 1 mile Dash:  New Year Bash itu🙂 . Siapa-siapa yang belum, sini ye

Ok, jom layan gambar di highway DUKE😉

yes i am🙂

team puchong/balakong😀 . credit Deida

say 1 Malaysia!

go!

1 malaysia jugak nih🙂

tidak, saya tak dapat medal ni

tahniah semua!

6 thoughts on “Laporan dari DUKE

  1. liza@kurut 23 November, 2009 / 7:40 am

    bagus nya ko huzzz.. aku last masuk event2 gini.. tahun 1995.. malay mail punye tuh.. tak silap.. big walk rasanya… l

    • whooz 23 November, 2009 / 8:08 am

      haa jomlah masuk lagi ..nanti kalau ada, aku inform, ok🙂

  2. deidaa 23 November, 2009 / 7:56 am

    Next time mari la join 5km @ 6km weh.
    Aku jarang jupe yg 2 @ 3km kekekeke
    (kalo ckp xde tu tipu ah)😛

    • whooz 23 November, 2009 / 8:09 am

      baeklah!
      saya akan buat persediaan dari segi mental dan fizikal kelak😛

  3. gerbera 24 November, 2009 / 1:06 am

    mula2 jalan kaki,lepas tu berlari.

    But apa pun ,better than doing nothing . “Make ourself usefull”. Tak gitu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s