Terbayang-bayang

..anak kucing comel kaler oren sedang menggelupur di tengah-tengah jalan raya di hadapan One Utama. Ishhh aku asyik terbayang je nih. Nasib baik aku tak langgar dia. Kalau tak confirm aku tak senang hidup.

Al kisahnya, petang kelmarin dalam pukul 3 pm aku dalam perjalan balik dari One Utama. Jalan depan OU tu kan busy, tak kira la menuju ke KL atau ke OU. Lepas aku belok ke kanan menuju ke KL dari bawah flyover, aku memang pecut lah. Tetiba aku nampak bende kaler oren berbaring bergerak-gerak. Dah dekat baru aku sedar itu anak kucing! Nasib baik aku sempat lalu tengah-tengah atas kucing tu. Adik aku kata kereta depan aku yang langgar diašŸ˜¦ .Ā  Kesian wehhh, tak tau apa nasib dia sebab kereta semua laju-laju. Kalau jalan clear, konfirm aku dah stop ambik dia, dan bawa pergi klinik haiwan Cik Yaslyn.

Sedih laaaaaaaašŸ˜¦

4 thoughts on “Terbayang-bayang

  1. deidaa 20 December, 2009 / 3:22 pm

    Hope kucing tu dah mati.
    Sedih beb!

    Berpuluh2 kali dah aku tgk kucing kena lenyek lah,
    menggelupur nazak lah huhu.

    Latest… aku hampir langgar kucing melintas tiba2 kat jln.
    Aku ngelak, sebbaik xeksiden.

    • whooz 23 December, 2009 / 4:43 pm

      eeiiii..tgk mayat yg tergolek, terlenyek atas jalan pun aku tak sanggupšŸ˜¦

  2. irjune 21 December, 2009 / 3:57 am

    yeke along…siannya.
    kalau kita yg langgar mesti rasa bersalah 7 keturunan.
    igt lagi…org dulu pernah jadi saksi seekor kucing yang hampir2 menjadi mangsa langgar lari…menjerit tak hengat masa tu siap sumpah seranah org yg bawa kete tu. kalau kete tu benti mau org gi hentam dia.
    org tua2 kata…kalau kita langgar kucing n kucing tu mengelupur nak mati…so org yg kene langgar tu pun akan rasa macam yg kucing tu rasa…pening2 mengelupur nak mati. sbb tu kalau kita terlanggar kucing…org2 tua2 kata angkat dan alihkan kucing tu kat tepi n minta maaf ngan kucing. badi kucing ni kuat gak. wallahualam

    • whooz 23 December, 2009 / 4:42 pm

      ye ke ijun???? x pernah dengar. harap2 elak lah dari langgar kucing

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s