Resepi: Murtabak Megi

Hari ni, tak tau apa yang merasuk, rasa macam nak masak something yang tak pernah buat. Tapi dengan bahan kat dapur pun tak de, aku macam tension satu hari ni. Google sana, search sini, masuk blog masak2, macam-macam rasa nak buat. Tapi MALAS nak keluar beli bahan. Akhirnya aku terjumpa resepi Murtabak Megi. Dah lama dah dengar pasal murtabak ni tapi tak pernah try. Jadi makan malam aku hari ni bersama Murtabak Megi.

Bahan:

Megi perasa kari (2 paket)
*Sayur-sayuran yang digemari (contoh carrot/sayur campur/kobis)
*Isi ayam atau daging cincang, udang  atau hotdog (ikut suka hati)
*Bawang besar ikut suka banyak mana (dipotong dadu)
*Bawang putih ikut suka banyak mana (di potong dadu)
*Cili besar / cili padi (ikut suka)
Garam, lada hitam / lada sulah
Perisa kari Meggi (2 paket)
Telur 5-6 biji

Cara-cara:

1. Rebus megi

2. Goreng sekejap bahan2 bertanda *

3. Pukul telur. Masukkan garam, lada hitam / lada sulah, perisa kari Megi

4. Masukkan inti dan megi tadi. Gaul hingga rata dan boleh goreng. Buat tebal-tebal macam murtabak.

3 thoughts on “Resepi: Murtabak Megi

  1. Ibu farish 19 January, 2010 / 12:00 am

    wahhh bestnyeee huzz

    • whooz 20 January, 2010 / 12:48 am

      memang best!

  2. iera 15 June, 2010 / 7:03 am

    emmm…nmpk sdp…sy x pnh tgk lg mrtabak mggi…emmm…resepi y br utk sy…thank…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s