Rindu kamu sayang kamu

dan akhir sekali, test suara sket

..suara dia nyaring ooooo..

..dia tak suka orang buka-buka baju dia, dedah-dedah badan dia, malu kot pempuan kan…

..dia suka sangat dibalut/dibungkus, maybe dia rasa selamat, rasa macam di peluk…

…dia dah pandai tengok kamera walaupun dia sebenarnya tak nampak jelas pun apa yang dipandang…

aku google jumpa ni;

Saat bayi berumur 1 bulan
Ia akan melakukan gerakan-gerakan yang merupakan refleks, seperti membuka mulut, mencari puting susu, menghisap, dan menelan. Jika pipinya disentuh, maka ia akan menggerakkan kepalanya ke arah yang sama. Ia sudah dapat tersenyum. Matanya diarahkan ke arah tertentu seperti tembok atau jendela, karena belum dapat melihat benda-benda yang terletak jauh dengan jelas. Ia sering kali memasukkan tinju dan jarinya ke dalam mulut. Ia memegang jari yang disodorkan pada telapak tangannya. Ia akan menangis jika merasa lapar. Jika ditidurkan dalam keadaan tengkurap, ia akan menggerakan kepalanya ke sisi. Tidur secara terus menerus, dan hanya bangun untuk disusui atau mendapat botol untuk dihisap.

sumber

Betul lah, memang betul apa yang aku perhatikan Riana baru-baru ini.

Alhamdulillah, Riana discharged kelmarin. Harap cepat sihat ye. Tak puas main-main hari tu😉

3 thoughts on “Rindu kamu sayang kamu

  1. mun-e 3 February, 2010 / 1:26 am

    masuk hosp? cakit apa? alalala cian yana.. huhu (suka2 bg nama manje sendiri :p)

    • whooz 3 February, 2010 / 1:39 am

      demam kuning..biasa la kan baby

  2. Ibu farish 3 February, 2010 / 5:34 am

    comeynyeeeeeeee…nnti aunty kenalkan pd hero ensem, farish ok! hehe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s