Bukit Apek

Lokasi: Bukit Apek, Taman Cuepacs, Cheras
Tahap susah-senang: Ada susah, ada senang. Boleh pilih
Landmark: Econsave Segar Perdana (ikut signboard Taman Cuepacs, kemudian ikut signboard Econsave Segar Perdana, jumpa Shell belah kiri dan belok kanan untuk ke Bukit Apek. Insyaallah jumpa😉 )

Ini Siri 2 Bukit Apek. Siri 1 dulu aku malas nak blogkan. Boleh baca kat Cik Ezza dan Cik Miza.  Apa yang best kat Bukit Apek ni ialah waterfall dan Saga Summit. Waterfall ada 2, satu kecik satu besar. Dalam Siri 1 dulu, kami pergi yang kecik je.  Saiznya macam kolam renang kanak-kanak je tapi air cukup deras. Tengok sini untuk waterfall besar.  Kami mula agak lewat, 10.45 am. 2 jam kemudian baru sampai di Stesen 6. Trek tak sesusah Siri 1. Trek ke waterfall memang mencabar.

take 5 sebab braekfast yang agak berat, sampai rasa nak muntah

amy jalan dulu, kami follow

take 5 lagi🙂

lagi🙂

last take 5 before sampai summit

Dari Stesen 6, 30 minit kemudian sampai di summit.

tak ada apa sangatla yang best kat summit ni. View pun tak nampak sangat sebab dihalang pokok tinggi-tinggi. Tapi ada jugak yang best😀

buaian! tak perlu berebut dengan kanak-kanak😀

dan hammock yang best gilerr ni

Lama jugak lepak-lepak kat summit tu. Makan-makan, dengar khutbah Jumaat (boleh dengar dari masjid berhampiran). Pukul 2 lebih, kami turun. Ambil masa 1 jam setengah sahaja (lebih kurang). Mission completed!

Next kemana pula?????

2 thoughts on “Bukit Apek

  1. mun-e. 4 March, 2010 / 2:13 am

    huzz. gambar no 2 tuuuu. korang ber3 je kan pegi? napa gambar tu ade 3 orang? =O

    misteri nusantara neh

    • whooz 4 March, 2010 / 5:05 am

      haaa misteri kan????

      ko ni pun, tengoklah budak blakang tu x pakai tudung😛

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s