Sindrom Jalan Jauh

Aku tak tau lah ini normal atau tidak. Setiap kali nak jalan jauh,  sehari atau dua hari sebelum aku akan ada simptom-simptom seperti berdebar-debar, tak senang hati, rama-rama beretrbangan di dalam perut. Tambah-tambah kalau dah lama tak naik bas, tetiba nak naik bas balik kampung, dupdapdupdap. Lama tak naik flight pergi mana-mana, dupdapdupdap. Lama tak naik keretapi, dupdapdupdap. Simptom-simptom ini akan hilang sebaik sahaja dah naik bas/kapal terbang/keretapi.

Peliknya kadang-kadang tu, tak jalan jauh pun berdebar jugak. Contoh kata sejak aku memandu ni, jarang sangat dah naik LRT dan seangkatannya. Hari tu naik LRT nak pergi SOGO pun boleh dupdapdupdap. Ish!

Korang macam mana?

6 thoughts on “Sindrom Jalan Jauh

  1. along kau! 17 May, 2010 / 7:38 am

    oooooo normallah tuh…berdebar2 tuh bukan apa… takut tersilap la tuh… cthnya.. kalau naik LRT kan…. kene alert dah kat stesyen mana… mana nak turun…belah kiri ke kanan ke… tuh yg berdebar2… hohohohohohoho

  2. deidaa 17 May, 2010 / 8:24 am

    kakakak agaknya kita ni mmg dr spesis yg sama kot?
    i) berdebar time nak jln jauh.
    bkn stakat berdebar.. aku siap sakit perot lg.. siyes aku rasa nak ber@k! Dan2 je camtu!
    Lps tu kalo aku sgt takot/menggelabah, peha aku kiri @kanan (either 1) aku akan rasa mcm panas/tersiat gitu.. siyes!

    ii) aku berdebar kalo nak jupe “bos” aku wakakak bolehhhh?
    Bkn big bos aku masalahnya… kalo xjupe pon aku akan berdebor & tak tentu arah/menggigil tgk surat yg ada nama “bos” aku tu hihihi gila mental aku :))

    Eh sama ke x?😛

  3. mun-e 17 May, 2010 / 8:36 am

    kalo aku nak cakap ia nya berkaitan dengan keyakinan diri okay tak?😀

    dlu2 aku alami nya. sebab tak yakin dengan diri sendiri. skang dah okay. tak de debar debar pon. haha. rindu pulak nak debar debar😛

  4. meeza 18 May, 2010 / 1:26 am

    Aku berdebar2 dengan benda yg jarang aku buat. Contohnya naik flight,naik bot,.
    Tapi kalo nak pegi holiday/trip/pergi mana2 jauh dari kawasan kebiasaan tu mmg berdebar2 jugak

  5. mun-e 18 May, 2010 / 1:28 am

    huzz..selamat mendaki kinabalu!!!!!!

  6. whooz 18 May, 2010 / 8:06 am

    ni tengah berdebar ni tunggu pukul 5, nak chow! giler laju dupdapdupdap..

    keyakinan diri, mungkin berkaitan jugak…

    apa2 pun kita enjoy!

    see you next week😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s