My Bro My Hero

Entry kali ni aku tuju khas untuk adik lelaki aku🙂

Selepas 2 tahun masuk silat, untuk tahun ke-3 baru la dapat medal. Walaupun bukan emas, bukan perak, gangsa pun oklah tu. Aku pergi tengok dia lawan peringkat separuh akhir MASUM (Majlis Sukan Universiti Malaysia) di UKM last week. Moral supportlah kononnya kan. Walaupun satu apa pun aku tak paham😀. Aku tengok sekadar tengok je lah. Bila masa dia dapat point, bila masa kena potong markah. Sebab budak-budak ni asyik bersorak je. Yang aku tau ada 3 round. Setiap satu round lebih kurang 3 minit . Juri/wasit berpakaian serba putih (macam taekwando) ada 5 orang duduk di keliling gelanggang.  Diorang ni lah yang akan bagi markah nanti. 10 minit before masuk gelanggang, kena timbang dulu untuk tengok layak ke tak untuk kategori tu. Kalau lebih berat or kurang berat, bye!bye! Diorang ni memang kena timbang sentiasa lah untuk maintain berat tu. Adik masuk silat olahraga. Aku tak tau la beza silat-silat ni semua. Sama je aku tengok😀 .

Sepanjang lawan tu, dia asyik senyum je. Dia kata tak nak bagi tension😀 . Apa-apa je lah Eddy.

Okeh, next year cuba lagi bro. Jom layan gambar😉

Eddy kiri , lawan Eddy tu tinggi giler

round 1 (Eddy biru)

round 2

woihhh apa korang buat tuh! jerit pakcik baju putih

round 3

dah!dah! korang gi sana

sorry bro, lu kalah la beb! kata pakcik baju putih kepada Eddy

gangsa untuk Eddy (in red shirt)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s