Pudu Pergi II

Miza, izinkan hamba mencuri tajuk entry tuan hamba eh😀

Betul kata orang, bila di depan mata, tak dihiraukan

Bila hilang dari pandangan mata, baru nak teringat-ingat

Aku imbas balik, 6 tahun aku stay di KL, sekeping pun tak de gambar dengan Penjara Pudu. Setiap kali pergi Times Square, aku akan jalan kaki (jimat dan exercise), tak naik monorel pun dari Hang Tuah tu. Lalu depan Penjara Pudu, hati pasti melonjak-lonjak ingin tahu apa ada kat dalam tu. Mata tak lepas tengok lukisan mural di sepanjang dinding. Setiap kali naik monorel, mata mesti tertinjau-tinjau dari atas, apa ada kat dalam tu.

Tapi sekarang dah diruntuhkan dah pun, menyesal pun tiada guna.

Baca lagi tentang Penjara Pudu

Tak tau pun mural di dinding tembok penjara tu mural terpanjang di dunia! Sayangnye mural tu.

Arghhhhh!Menyesal lagi!

4 thoughts on “Pudu Pergi II

  1. kay 23 June, 2010 / 12:34 am

    tu lah… dr hari ke hari tertangguh niat… sayang kan dh kena roboh?

    • whooz 23 June, 2010 / 8:29 am

      hehe tak kisah pun kena roboh, cuma sayang x de gambar je..hehehehhe

  2. meeza 24 June, 2010 / 3:46 pm

    Aku selalu jenguk dari pintu pagar tu ape yang ada kat dalam .Cuma selalu nampak polis2 je.

    Dah roboh semua ke?Ke yg area jalan kaki dari lrt ke times square tu ada lagi?

  3. kay 28 June, 2010 / 11:39 am

    smlm baca paper mingguan, dia roboh skit2… so sempat lg kot kalu nak pi tgk2…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s