Lari malam-malam (bukan lari dari rumah)

Honestly, aku tak pernah baca pun majalah SHAPE😀 . Best eh?

Aku tau kewujudan majalah ni tahun lepas la, bila tengok gambar Deida dan Ezza join Shape Night Run Putrajaya. Jadi tahun ni, selepas berusaha gigih sejak awal tahun, aku beranikan diri untuk join sama😉 . 5km dalam masa 50 minit..hehehhe. Aku lari slow je. Dan aku sedar, setelah 3 kali join event lari-lari ni, aku cepat letih kalau aku mula stop. Rasa malas nak angkat kaki dah, end up dengan berjalan sampai ke garisan penamat.

Seperti biasa aku ditinggal oleh Deida dan Miza. Fad dan Julie tak tau kat mana. Depan aku ke belakang aku. Aku lari sama Nurul. Cuba ikut rentak dia. Best jugak eh lari ada partner. Aku ikut je dia sampai half route. Bila u-turn kat PICC, aku dah slow sebab situ bukit lah. Aku dah letih, tapi masih berlari. Non-stop. Aku jeles sama orang yang stop-stop ambil gambar. Sempat lagi berkira-kira dalam otak nak beli kamera yang bleh snap semasa berlari tanpa sebarang gegaran😀 dan boleh masuk poket sahaja . Lepas u-turn, aku dah sorang-sorang. Sorang-sorang ni yang bahayanye. Kena lawan dengan diri sendiri. Whooz, jangan stop. Keep running. Laju sket, cepat sampai, boleh cepat collect goodies🙂. Hampir ke garisan penamat, aku nampak Miza, yeayyy! Aku pecut sket, kejar dia. Cameraman merata-rata. Mesti buat2 macho sket😀 . Sekian. Jom gambar!

sebelum lari

selepas lari dengan muka berminyak dan beg SHAPE yang cun!

3 thoughts on “Lari malam-malam (bukan lari dari rumah)

  1. julie 3 August, 2010 / 12:59 am

    aku byk jalan huz…malas nk lari. Ya…aku rasa mcm selebriti mlm tu sbb asik kena snap ngn cameraman….hahaha..

  2. deidaa 3 August, 2010 / 4:33 am

    Aku 44menit.
    Kalah dgn dukethon 36menit je huhu.

  3. fadd 3 August, 2010 / 8:18 am

    aku namakan jalan-jalan diwaktu malam sbb aku mmg berjalan2 sambil berlari kejap-kejap… menikmati pemandangn, kepenatan dan kepeluhan yang mnyegarkan… huhu
    pasni dan fun2 run lagilah…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s