Oven whooz berasap lagi..

Tak yah beli dah..dah boleh buat sendiri 😀 . Cuma takut penyakit MALAS je datang. Bersempena cuti merdeka, sekali lagi rumah aku jadi host untuk program masak-memasak bersama SSK🙂. Kali ni 2 student baru belajar tart nenas , aku dan Miza nak try buat Blueberry Cheese Tart, walla! Gambar terus laaaa😛

kena cucuk-cucuk bagi dia bernafas😛. Masak kulit dulu, 3/4 masak (depends to oven lah, kalau yg elok tu, 3/4 masak dah cantek kaler dia. Masak elok. Kalau oven aku tu, putih suci bersih, tak berapa masak sangat )

dah masak lebih kurang 3/4 masak, pipekan cheese+butter+sugar+egg yang dipukul rata dan letak blueberry di atasnya. Bakar sekali lagi, kali ni guna api bawah sahaja

tada!!!!!! buat size paling kecil, memang tak boleh stop makan, puas boleh makan banyak!

next nak belajar buat apa lagi????

Bagi mereka yang nak cuba resipi ni, boleh pergi sini

6 thoughts on “Oven whooz berasap lagi..

  1. zuesaran80 3 September, 2010 / 2:17 am

    along..nak resepi bleh tak????

  2. meeza 3 September, 2010 / 3:15 am

    Ada teman buat statement di Fb ” aku rasa di beli kuih ni” .Pergh..ayat menikam tu. tapi at the same time bangga sebab ni tahap2 kuih orang jarang nak buat sendiri kot.

  3. nhalilah 3 September, 2010 / 3:58 am

    jelesnyer tgk along pandai buat cheese tart.. bagi la resepi.. boleh try buat.. (kalo jadik la.. ) kalo tak jadik.. order kat along jek la..

  4. whooz 3 September, 2010 / 6:44 am

    dah letak link asal resipi , selamat mencuba!

  5. ned 3 September, 2010 / 7:45 am

    bestnyer.. tp mcm malas nak buat kecik2 (^^i).. sbb xder alatnyer.. kalo buat besar sedebuk terus ok tak? mcm pai tue saiznyer.. bleh ke guna resepi dan bahan yg sama whooz?

    • whooz 3 September, 2010 / 8:49 am

      utk pastry, boleh sbb itu basic resipi utk semua jenis. cheese tu pun rasanyanya boleh. cuma kena adjust timing membakar kot. sebab besar kan😀 .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s