MLM dan friendship

Pernah korang dengar ada orang putus kawan sebab bisnes MLM ?

atau korang sendiri pernah melaluinya?

Sama ada yg join MLM tu yang putus kan sebab kawan-kawan tak nak join atau pun kawan-kawannya yang putuskan sebab tak sukakan MLM, dua-dua situasi aku tak pernah alami. Tapi baru-baru ni hampir terjadi kat aku. Itu pun sebab salah faham. Salah faham memang boleh bawa bencana. So next time please berterus terang😉

Aku tak pernah marah kalau ada kawan yang ajak pergi dengar talk MLM or apa-apa bisnes or apa-apa tujuan asalkan kau terus terang bagitau aku nak bawa aku pergi mana. Sebab aku sangat bencikan PENIPU. Aku dah terkena sekali, cukuplah. Kalau nak dengar, i’ll say yes kalau tak, bye-bye. Aku pun kadang-kadang suka dengar talk-talk macam ni sebab aku nampak something dalam diri diorang yang tak de pada aku. Cuma setakat ni aku tak berminat sangat nak buat MLM sebab aku rasa lebih puas kalau aku bersusah payah untuk something yang aku suka dan minat walaupun lambat kaya🙂 .

So my friend, yes! Nothing is more important than friendship dan jangan risau, aku tak marah sebab aku hormat cara masing-masing cari rezeki😉

 

out of topic kejap🙂..aku baru jumpa blog ni..cutenyeeee drawing dia. Maybe korang dah tau sebab blogger ni dah femes, aku je baru jumpa🙂

 

6 thoughts on “MLM dan friendship

  1. Nurul 12 December, 2010 / 7:24 am

    AKu pun pernah kena mcm tue…..since aku dh naik keter dia terpakse je lah follow…luckily aku nie yg jenis suke dengar benda2 mcm nie, walaupun x join tapi dapat ilmu business juga🙂 Ok lah tue

    AKu nk comment drawing yg cute tue juga…..Sooooo sweeeeettttttttt…I wish someone would do the same for me🙂 hehehe

    • whooz 14 December, 2010 / 12:30 pm

      aku pun macam x kisah kalau nak dengar talk2 mcm tu. dapat ilmu jugak kan..

      haeheheh cute kan drawing tuuuu🙂

  2. deidaa 12 December, 2010 / 1:49 pm

    Penah!
    Ada la 3 4x.
    Paling kemuncak bila aku sound upline kpd kwn aku snd,
    smpai sdh dia xlyn aku kat talk tu wahahah pdn muka😛
    (aku dah refuse cara baik bnyak kali tp dia paksa, tu yg aku tggi suara tu heee).

    Eh blog ko ni mmg ada snow eh?
    Baru pasan huhu.

    • whooz 12 December, 2010 / 10:18 pm

      ha’a..krismas!

  3. kay 13 December, 2010 / 12:48 am

    kay pernah masuk hai-o… tak kenal pun kakak tu, tp dia mmg ramah tego then ajak pi kelas… pastu kay persoalkan halal haram terus dia marah then senyap terus…

    lg satu Zhulian… konon2 la kawan kontek kay sbb lama tak jumpa dan rindu nak jumpa, then bila jumpa dia bawak datang upline dia… malam tuh pi kelas Zhulian pastu kena paksa register… lepas je register, upline sms kay subuh2 hari mintak buat jadual nak jumpa kawan-kawan kay… terus kay sms kata tanak buat… dan kawan kay smpi skrg senyap tak kontek2… dan sampai skrg, mmg kay marah sgt kat dia!

    MLM… bisnes ni btul, tp cara2 yg dipraktikkan oleh org nak kaya cepat tuh salah dan membawa kpd syubhah… kawan kay masuk Hai-O… dia dapat jual semua barang, tp tak kaya lg, sbb dia ikut jalan yg btul… yg kaya cepat, tak jual barang, tp cari org…

    • whooz 14 December, 2010 / 12:31 pm

      betul kay, kadang tu diorang tak apa pun pasal produk yg diorang jual. target nak cari org bawah dan org bawah cari orang lagi dan seterusnya..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s