Korea

Kejadian ni dah lama. Sehari sebelum Ekiden Run 2011. Nani ajak pergi makan di kedai makanan Korea dekat area Galaksi Ampang nun, aku pun ok aje lah. Tak pernah pun makan style Korea nih. Seoul Garden tu selalu lah🙂 . Kedai yang kitaorang pergi makan tu namanya Sweet Tree. Soooo sweeeeet😛. Rupanya kat kawasan situ memang penuh dengan kedai-kedai bercirikan Korea ni. Yang buatkan kedai ni femes ialah decorationnye. Cantik. Sangat kreatif. Pemiliknya sepasang suami isteri. Suaminye Korean dan isterinya Malay. Ramah kedua-duanya.

Drawing di dinding di tingkat atas

Dinding di cat dengan kesan daun, cantik

Ada ikan di dinding

A few collections dipamerkan di sini

Ruang makan tingkat atas

hihihi gambar sinki kat toilet pun ada

Yang bestnye ada disediakan tripod kat sini. Memang yang datang akan bergambar kat sini. So tak ya malu-malu nak keluarkan kamera🙂

Tiba masa untuk order, aku blank. Satu apa pun aku tak tau. Aku tau kimchi je lah. Nasib baik Nani dah pernah datang, so dialah yang guide kitaorang nak order apa. Disebabkan kitaorang sampai agak lewat, banyak menu yang chef recommended habis. So aku order apa bende bimbimbap ntah (macam mana ntah nak ngeja nya), kakak order lamb chop, Nani punya sup ape ntah, Ijun pulak apa benda ntah campur-campur kimchi, rice cake dan macam-macam bahan lain yg aku dah tak ingat namanya😀.

Sorbet ni sedap jugak tapi sejuk sangat

Lamb chop yang agak keras

Ijun punya food. Sedap jugak tapi cepat muak

Ini aku punye, bimbap ape bende ntah. Dalam bahase melayunye nasi goreng telur mata. Nampak simple kan? Nasi dia sedap! Dalam nasi tu ada kimchi

The winner! Dalam banyak-banyak food, ini paling best. Bahase melayunye lempeng. Dah lupa dalam bahasea korea nama apa. Rasa sebijik macam lempeng tapi mewah dengan lauk dan sayur. Sedap! Recommended

4 thoughts on “Korea

  1. jijah montel 30 June, 2011 / 6:17 pm

    wahhhh along!!! teringinnya nak pegi dine tempat cenggini.. kat ampang ek? dah lama tak gi ampang.. takut sesat… huhuh

    • whooz 1 July, 2011 / 1:20 am

      ha’ah kat ampang. along ingat2 lupa jln tu sbb org yang bawak. tapi kalu tau galaksi ampang tu, dah dekat2 dah tu

  2. kay 1 July, 2011 / 12:45 am

    bibimbap yg thirah mkn smlm sedap… gmbo tak sempatn ak upload… nnt le balik kuantan kang…

    nnt bulih ajak thirah makan kat sini jugak laaa

    • whooz 1 July, 2011 / 1:21 am

      ha ajak2.. jgn lupa suruh thirah bawa kamera😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s