Buat keputusan

Aku akui aku lemah dalam membuat keputusan. Susah nak beri kata putus. Eh silap, senang beri kata putus tanpa berfikir panjang. Bos pun pernah cakap, decision making skill aku lemah. Itu dululah, waktu mula-mula masuk kerja. Bos tulis dalam appraisal form aku🙂. Kadang aku rasa itu ok, ini tak ok. Akhirnya sebaliknya yang berlaku. Aku tak boleh nak ramalkan apa akan terjadi. Ada masa aku suka bila situasi “apa nak jadi, jadi lah” muncul depan mata. Macam ada thrill la sikit kan. Tapi tak semua perkara aku buat macam tu. Ada sesetengah situasi aku pertimbangkan worst case scenario dulu sebelum buat keputusan.

Tapi baru-baru ni, aku sedar, banyak keputusan yang aku buat macam berpihak kepada aku. Walaupun aku tak berapa yakin pada mulanya. Cuma sebelum dan selepas buat keputusan tu, aku mohon banyak-banyak supaya ditunjukkan mana yang baik mana yang buruk. Dan aku tahu Dia sentiasa ada membantu aku buat keputusan atau pilihan.

Terima kasih🙂

4 thoughts on “Buat keputusan

  1. kay 12 October, 2011 / 3:48 am

    keputusan apa tu yek?

    • whooz 12 October, 2011 / 9:09 am

      macam-macam benda nak diputuskan kay🙂

  2. Nurul 13 October, 2011 / 12:03 am

    Kay dah mula lah tu🙂

  3. deidaa 13 October, 2011 / 12:36 am

    Buleh pulak wordpress kat ofis ni.. haritu kena blok terus adoi!

    Takde takde.. ko kena ckp keputusan apa😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s