Kahwin lagi

Last Sunday pergi Jengka 21, menghadiri jemputan kenduri kahwin terakhir untuk bulan 11 ni. Penatnye every week pergi kenduri. Itu pun kenduri di Nibong Tebal aku tak pergi sebab last minit tinggal 2 orang je nak pergi, dan kereta yang akan dibawa ke sana adalah manual. Maka tak boleh bergilir-gilir😛.

Di Jengka ni, kenduri Aida. Kawan Amy. Tapi sebab dia selalu lepak kat rumah kitaorang, jadi kawan aku jugaklah. Tak susah pun nak cari rumah dia. Yang bestnye kat kenduri ni, tetamu di jamu dengan macam-macam hidangan. Macam pesta makanan. Ada beberapa gerai untuk tetamu pilih nak makan apa. Air saja ada 5 jenis. Makanan semua best. Gotong royong katakan. Time kami sampai, nampak pakcik-pakcik dok gosok kawah-kawah kat khemah memasak. Semangat kejiranan yang tinggi. Suka!

Bersama mak dan ayah pengantin

Balik dari Jengka, sampai Balakong jam 6 petang, bergegas ke Pantai Jeram, Kuala Selangor pulak untuk acara mengisi perut seterusnya. Gambar? Tarak, tunggu gambar dari budak-budak lain lah. Penat sangat, tak terambil gambar.

8 thoughts on “Kahwin lagi

  1. along mune 29 November, 2011 / 11:42 pm

    Amacam jeram? Ko g aroma ikn bakar kn? Lain kali pergi…mai lah singgah umh kt puncak alam..

    • whooz 29 November, 2011 / 11:51 pm

      ye aroma. thanks rekemen restoren tu. memang best!

      oo di puncak alam ye. orait2, nnt i roger, u masak best2 ok!

  2. fadd 29 November, 2011 / 11:42 pm

    kesian… penat ek… tapi pena2 pun, makan kat jeram tetap abish kan….
    kena repeat lagi jerammm itu…. hehehe

    • whooz 29 November, 2011 / 11:52 pm

      penat pun habis, kalau tak penat mau order tambah😀.

      harussssss repeat ok!

  3. Kay 30 November, 2011 / 12:20 am

    Aku ingt yg pakai baju gold tu ezza… Salah org rupanya

    • whooz 30 November, 2011 / 12:40 am

      mak pengantin??? :p

  4. Along Mune 30 November, 2011 / 8:10 am

    Aroma ikan bakar memang tempat yg aku suggest sapa2 nak g makan kat pantai jeram itu… x rugi mai jauh datang makan. dari umah aku ke jeram itu ikut jalan dlm 20 minit dah sampai.. isk… tiba2 terliur ketam goreng berlada dia…heheheh

    • whooz 30 November, 2011 / 12:57 pm

      aaaa ketam dia sangat sedap. isi putih gebu fresh..aaa nak ketam lagi!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s