Jalan sesat ke pejabat

Dulu, aku selalu gelakkan x-housemate yang selalu lupa jalan ke office. Tak patut sesat kan? Lebih-lebih lagi kalau dah berbulan-bulan kerja kat situ.

TAPI, semalam, aku sesat nak datang office😀 . Kisahnya, jalan utama Subang Airport menghala ke KL, amatlah jem. Jem yang memang tak bergerak punya.  Office aku pulak, kena buat u-turn dan menghala ke KL. Tetiba teringat officemate bagitau ada jalan pintas nak skip jem. Aku pernah guna jalan tu dari office ke jalan utama. Tak pernah pula dari jalan utama masuk ke office. Dengan confident, aku turn kanan, masuk area Ara Damansara. Disebabkan jalan pintas tu kena lalu Cittamall, so aku yakin akan jumpa signboard “Cittamall” dalam perjalanan nanti.

Tup-tup, tak jumpa pun signboard. Time tu jam 8.00 am lebih kurang. Panik dah kejap, tapi masih cool. Aku terus je, tapi memang tak de idea langsung kat mana aku sebenarnya. Yang ada kiri-kanan rumah-rumah besar. Last-last aku keluar kat Tropikana :p. Terpaksa masuk kawasan rumah-rumah mewah kat Tropikana, ambil kertas “VISITOR” kat guard dan buat u-turn😛.

Dari Tropikana aku masuk Kelana Jaya, akhirnya sampai office. Jam 9.00. Nasib baik aku tau la sikit-sikit kawasan Tropikana. Aku cerita kat bos, gelak je. Haihhh..

Pagi ni, ada sikit jem jugak di jalan yang sama, dan sebagai menebus sesat kemarin, aku cuba lagi sekali. Yes! Tak sesat😉. Memang tak de pun signboard “Cittamall”. Dah keluar exit KL-Subang baru jumpa signboard “Cittamall”.

Ok, next time jangan gelakkan orang ok!

10 thoughts on “Jalan sesat ke pejabat

  1. kay 12 January, 2012 / 12:52 am

    hahahaa… smlm jem teruk! skrg kay p kije ngn kawan kay, teman dia sbb dia pregnant, pastu dia nak try NPE… sesat! sampai ofis kul 9.20

    • whooz 12 January, 2012 / 1:35 am

      hahaha aku bukan keseorangan la kemarin🙂

      kay, hati-hati temankan orang pregnant.
      pengalaman huzz temankan housemate pregnant, kitaorang share book teksi untuk beberapa bulan pergi office. hasilnya berat badan huzz naik mendadak sampai 60kg++..hhahaaha!

  2. fadd 12 January, 2012 / 10:05 am

    semalam aku xsesat.. tapi stuck… kuo umah 7.45, maklumlah flexi hr kununnye… skali kuo tgok kete dah pjg.. slalu time gitu xlah jem sgt.. aku pun lalu je jln biase.. tgok lagi pjg…amek jln lain.. pun same.. pusing smula pun sama… sudahnye kul 9.00 ngam2 br dpt kuo area subang jaya jejaklah tayar WQY kat Fed Hway… nasib be2 ngn adek… smpai jln T razak pun jem gilerrr… sudahnye 10.05 sy smpai opish..😦

    • Nurul 12 January, 2012 / 10:44 am

      Moral of the story… lain kali kuor keje awal utk mengelakkan jam🙂

    • whooz 12 January, 2012 / 2:10 pm

      sampai lambat, balik lewat..

      tapi memang jem teruk pun aritu. next time kalau ko keluar lewat, roger aku, aku bagi laporan trafik😀. biasanya aku sampai kat trafik lite summit tu dlm jam 7.30😀

  3. ezza 12 January, 2012 / 4:10 pm

    aku baca sambil tergelak. bukan sebab citer ko sesat, sebab moral of the story tu. sebab aku pun selalu gelakkan orang yg menyesatkan diri ke tempat selalu pergi. aku fikir kalu kena kat aku camtu, harusla jadi modal aku gelakkan diri sendiri selama mungking jugak.. hahaha

    • whooz 13 January, 2012 / 12:16 am

      ye lah, aku dah insaf gelakkan orang :p.

      pstt: jangan citer kat amy tau..hahahahahhha!

  4. mun-e 17 January, 2012 / 11:16 am

    whooz, ko dari balakong nak g subang ke?

    • whooz 17 January, 2012 / 10:29 pm

      yang sesat ni ke?

      balakong ke subang tak sesat. dah sampai subang nak ke ofis yang sesat..hahahhah

  5. jijah montel 19 January, 2012 / 1:48 pm

    along.. suami kita anak jati kl.. tapi kalau tak sesat kat kl.. tak sah.. heheheh

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s