Hai Van Pass

Hai Van Pass, laluan dari Hoi An ke Hue. Laluan yang memukau mata. Ada yang mengatakan laluan  ini adalah laluan yang mempunyai permandangan paling cantik di Vietnam. Hai Van itu sendiri membawa maksud “Sea Clouds”.

dapat layan motorbike kat sini, bestnye (source)

(source)

Selain dari jalan raya, ada juga laluan keretapi. Ni dah macam Shah Rukh Khan menyanyi ChaiyaChaiya ni (source)

11 thoughts on “Hai Van Pass

  1. kay 16 February, 2012 / 12:56 am

    amboi laa… cam tak sabar ye

    • whooz 16 February, 2012 / 2:17 am

      belum tentu pergi sini kay sebab kos yg agak tinggi. diorang charge USD. kalau boleh dapat dong, ok lah

  2. Ezza Erisa Ramli 16 February, 2012 / 6:15 am

    sejak nak pergi vietnam neh… kehkeh kang main lagi…😛

    • whooz 16 February, 2012 / 6:38 am

      😛

      nak cari mood wehhh….x de mood lagi nih

  3. deidaa 16 February, 2012 / 11:34 am

    Ko nak buat trans indochina ke nih?

    • whooz 17 February, 2012 / 3:13 pm

      3 hari trans indochina pe bendenye weh..heheheh

      maybe satu hari nanti🙂

  4. Zack Nini 17 February, 2012 / 1:09 pm

    Salam, saya nak gi bercuti ke medan next month.
    Boleh bagi contact no pak supir tu? Berapa harga pakej pak supir tu + transport dr medan – danau toba – berastagi?
    Thanks.
    zack82nini@yahoo.com

  5. Nurul 18 February, 2012 / 12:31 pm

    Aku baru berangan dengan ofismate aku nk wat trans indochina semlm… konon2 nak naik train from Thailand-Vietnam-China… siap survey train destination lagi dengan laluan dia… hehehe

    memang best lah🙂

    • whooz 18 February, 2012 / 1:22 pm

      trans indochina bestla, view cantik..aihh makan banyak hari jugak rasanya..x pe2, plan baik2..hehhe

  6. deidaa 21 February, 2012 / 12:17 pm

    trans indochina kurang2 kena 2minggu.
    Indochina.. here i come.. tak sabarnya!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s