jam 12.30 tengah malam,

…tidurku dikejutkan bunyi siren. Pastu dengar enjin sangat kuat. Dengar suara bercakap2 sambil bunyi kelentang kelentung baldi dan tong. Oh, lori SYABAS rupanya. Yang bestnye, parking betul-betul depan rumah aku. Terus aku kejutkan Bai untuk pergi angkut air. Berpeluh jugak akak mengangkut 2 tong 12 gelen, 3 baldi dan 1 besen.

time ni lah nak tengok muka jiran pun🙂

4 thoughts on “jam 12.30 tengah malam,

  1. fadd 30 July, 2012 / 12:28 am

    teringat lak kisah dulu2 mase kecik, mase tu zaman mmg xbape nak selalu ade air… lori JBA selalu datang, aku antara umat yang selalu jadik penyebok… bile air keluor dari tangki, bau air tu je dah wat rase nak mandi dan tu jugak… mase tu bukan setakat baldi ke tong… ngan sekali periuk besor pun kitoang letak…🙂

    • whooz 30 July, 2012 / 12:36 pm

      fad, betul la. first time dlm idup aku rasa bau air yg keluar tu sangat best!

  2. .:nhalilah:. 30 July, 2012 / 3:33 am

    sabar.. dugaan.. teringat pulak kat maktab dulu, pun selalu takde air…

    • whooz 30 July, 2012 / 5:56 pm

      hehehhe..ye kan. jenuh mengangkut ke Samudera kat tingkat atas

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s