Selfish

Kalau aku cakap tak nak, selfish tak?

pinjam

Advertisements

Poskad

Setiap kali travel ke luar negara, di antara benda wajib yang aku cari dan bawa balik ialah poskad dan setem. Ye, aku ni pengumpul setem. Hobi yang sangat dulu-dulu. Jangan gelak! Tapi sejak awal tahun ni, aku up sket, pos kan poskad tu ke alamat di Malaysia. Ini pun setelah baca blog-blog kawan-kawan travel Cik Deida. Nak dapatkan poskad, tak susah. Berlambak dijual. Setem kadang-kadang susah sket. Tambah-tambah kalau travel ikut agent, masa terhad nak pergi pejabat pos bagai. Paling mudah, tanya kat hotel. Kebanyakkan hotel ada jual setem. Tak pun kadang-kadang di kedai-kedai yang jual poskad pun ada jual setem. Nak mengepos pulak, paling senang minta hotel tolong poskan lah. Tapi feeling dia tak sebest kita pergi masukkan sendiri poskad tu di peti pos. Tambah-tabah lagi kalau peti pos tu sangatlah cute. Rasa nak pos banyak-banyak je. Macam kat bawah ni:


Peti pos di luar hotel di Budapest

Seronok sebenarnya mengepos poskad ni. Walaupun kadang-kadang harga poskad + setem lebih tinggi dari harga sekeping fridge magnet, tapi perasaan bila terima poskad (walaupun pos untuk diri sendiri), best giler 🙂

So, kalau ada sesiapa yang nak tukar-tukar poskad dengan aku, boleh bagi alamat 🙂

Poskad terbaru dari trip Eastern Europe

Dari atas:
Budapest, Hungary
Vienna, Austria
Krakow, Poland
Prague, Czech Republic

Ikan

Day 1

Day 2

Day 3

Day 4

Nasi Briani Ayam Brahim. Terima kasih Pak Brahim

Day 5

Day 6

Nasi Briani Ayam Brahim. Terima kasih Pak Brahim

Day 7

Day 8

Day 9

Balik Malaysia, aku ok je makan ma masak gulai lemak ikan. Tak muak pun 😉