Tersiksa

Aku ni kan, dah nak dekat seminggu tersiksa dek ulcer dalam mulut. Tak pernah la lama macam ni. Ulcer ni kan, boleh buat aku naik angin. Nak marah je. Tadi Uncle tuan rumah call nak datang kutip sewa rumah pun aku rasa nak marah. Tension tau!

Aku google la tips untuk elokkan ulcer ni. Paling famous, garam. Dulu-dulu aku suka letak susu pekat, tapi x jalan. Cuma best la, manis-manis😀. Hmm nak try ke tak eh garam ni. Bersedialah untuk menitiskan air mata. Ataupun terlompat-lompat macam monyet. Ataupun hentak-hentak kaki. Letak garam cepat baik. Kata mereka lah.

Ada juga jumpa tips letak mentega. Mujarab diorang kata. Tak sakit macam letak garam. Malam-malam macam ni, yang ada kat rumah garam dan mentega je la pun..

garam ke mentega, garam ke mentega, garam ke mentega, garam ke mentega, garam ke mentega, garam ke mentega, garam ke mentega, garam ke mentega, garam ke mentega, garam ke mentega, garam ke mentega, garam ke mentega, garam ke mentega, garam ke mentega

Ok, nak g dapur. All the best!

6 thoughts on “Tersiksa

  1. 3 lalat 3 July, 2013 / 10:52 pm

    Salam.Mungkin sudah tiba masa dan time untuk anda berumah sendiri.He.

  2. julie 4 July, 2013 / 12:15 am

    hritu aku kena dkt semggu jugak..tp aku biar je..dia baik sndiri…ngeh2

  3. gerbera 4 July, 2013 / 12:54 am

    Ulser ni sebab badan panas. Cuba minum air bali. Mungkin boleh sejukkan badan and sembuhkan ulser tu.

  4. Kay 4 July, 2013 / 1:17 am

    skrg musim ulser kot… ramai jugak org kena ulser… diorg minum air banyak2

  5. Along Mune 4 July, 2013 / 4:26 am

    Along pakai ekstrem.. Garam.. memang mujarab.. tonyoh kuat2 smbil torture diri sendiri dan berkata padan muka! sapa suruh ko datang ulceee.. puiii! Hahah.. sampai berdarah… tp lepas 3 jam… dah baik dah!

  6. ned 4 July, 2013 / 6:11 am

    try minum air cincau pun okey jugak.. tuk sejuk kan badan..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s