Berjalan

Last checkup pada 22/8/2014, doktor pesan aku suruh banyak berjalan. Naik turun tangga. Kandungan ni dah cukup masa tapi tak de tanda-tanda lagi. Aku pun baru je start lepak kat rumah last week. So baru je lah naik turun tangga lebih dari sekali. Kat ofis buat kerja duduk je mengadap komputer. Drive pergi balik office, dalam 2 jam. So aku memang banyak duduk je.

Ma dah ada kat rumah. Standby kot-kot bersalin awal. Kelmarin ajak ma pusing-pusing IKEA. Doktor suruh berjalan kan🙂 . Aku tak heran dah kat lift dan eskeletor. Panjat tangga. Mengah😀 . Punya la banyak berjalan, sampai je kat section frame gambar, kaki cramp. Pergi hiking pun tak pernah cramp.

Lepas balik IKEA, pergi rumah pakcik. Makan-makan. Semua orang suruh aku makan banyak. Kot-kot bersalin esok lusa😀. Tapi perut tak mampu dah nak disumbat. Tengok ni:

 

Kalau sampai 1 Sept belum bersalin, doktor suruh masuk wad. Bilik dah booking pun untuk 2 Sept. So 2 Sept kena jugak bersalin.

Hmmmm….

Baby, mama menunggu ni

 

3 thoughts on “Berjalan

  1. deidaa 27 August, 2014 / 3:48 am

    Boleh isi lagi tu hahah.
    Aku hari nak beranak tu.. aku paksa isi tapi keluar semua termasuk air sejak dari pagi.. masa tu contraction dah tapi buat bodo je hi hi hi.
    sudahnya memang takdak tenaga nak meneran hu hu hu sian aku kan.

    Ko ni silap haribulan beranak 31/8😀

    • whooz 29 August, 2014 / 1:44 am

      ko x de citer pun kan experience ko bersalin kat blog?

  2. deidaa 27 August, 2014 / 3:48 am

    yeee mmg ko akan rasa rindu nak peknen lg weh.
    syok ooooo… laki usap2 perut.. korek2 pusat bujir hahaha opsss.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s