Gilir

Demi nak mencapai azam tahun ni, di suatu pagi Sabtu, kami suami isteri beserta seorang anak pempuan pergila ke Taman Bukit Jalil untuk bersenam. Malam sebelum tu Hanaan tidur awal. Aku bangun solat Subuh, dia pun bangun. Aku pun terus siap-siapkan dia bawa pergi jogging. Susah nak jumpa hari yang Hanaan bangun awal. Tapi dalam perjalanan ke sana, dia tidur pulak. Haishh susah ni nak kejut nanti bad mood.

Sampai sana dia masih tidur. Kejutkan, angkat terus letak dia atas jalan. Suruh berjalan. Nasib la ok. Excited sangat kalau boleh berjalan. Agak jauh la dia berjalan (berlari sebenarnya). Berpeluh-peluh dahi, kepala, muka😀. Lepas 1 trek yang agak mendaki, Hanaan dah penat. Suruh dukung pulak. Adoiii. Aku malas nak dukung. Dia bantai menangis kat situ😀. Aku pun dukung la. Sampai ke satu kerusi, rehat-rehat minum air, makan biskut. Sementara aku layan Hanaan, husband berlari pusing kolam dekat dengan replika rumah-rumah tu. Husband rehat, turn aku pulak. Ala sempat 2 round je. Hanaan nak suruh aku dukung pulak. Ngada nye laaaa..

Kitaorang pun terus balik.

Aku berkira-kira nak kena buat gilir-gilir lah kalau nak keluar exercise. Sabtu abah jaga Hanaan, mama keluar jogging. Ahad mama jaga Hanaan, abah keluar jogging. Ok tak?

😀

  photo 20160116_082123_zpsrqqdrtop.jpgpenat tau jogging, kita rehat makan biskut dulu🙂

2 thoughts on “Gilir

  1. Kay 22 January, 2016 / 6:38 am

    Kidalkah?

  2. whooz 22 January, 2016 / 6:41 am

    Rasanya lah kay. Memang cepat je tangan kiri tu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s