Pengumpul

Cuti CNY yang panjang, aku ambil kesempatan untuk kemas stor. Itupun kena kumpul kekuatan untuk selongkar stor dan kekuatan hati untuk buang barang-barang yang tak guna dah🙂. Kali terakhir aku buang barang-barang dalam stor ialah 2 tahun lepas.

Kemas punya kemas aku terjumpa beberapa barang:

 photo 20160211_091512_zpswapx6jtg.jpg
kepala plug pun aku simpan😛.

 photo 20160211_093054_zpszay6qeyo.jpgMasa aku mula-mula start kerja dulu, memang selalu sangat pergi conference. Dan memang suka sangatlah mengumpul gift dari booth exhibitors. Sekarang soft toys semua ni dah jadi milik Cik Hanaan. Tersengih dia🙂

 photo 20160211_090253_zpsao80iilk.jpgRajin sungguh kumpul botol shampoo atau sabun mandi bila-bila pergi travel. Saja simpan sebab selalunya kat botol-botol ni ada tulis nama hotel. Buat kenangan katanya

 photo 20160211_091233_zps7fstqufh.jpgIni sebenarnya bekas jam tangan. Waktu awal-awal famili berpindah ke Kuantan dulu, aku macam terkena kejutan budaya. Rumah dekat dengan Megamall. Selalu ada artis-artis buat show kat sana. Tak pun ade je pameran2 kat situ. Aku memang tak missed kot pergi memeriahkan suasana😀. Kebetulan satu hari tu tengah ada roadshow promotion movie LOTR. Aku pergilah dengan adik-adik aku. Ada game. Memanah. Kalau tepat dapat hadiah utama, jam tangan. So aku cuba dan aku dapat panah tepat! Maka dapatlah jam ni. Jam aku bagi pada adik aku, Eddy. Tinnya aku simpan. Sayang pulak nak buang

 photo 20160211_092047_zpsgwk12nje.jpgcermin mata Harry Porter. Habis cun dah aku rasa dulu-dulu ni😀

  photo 1_zpss7zhlgbp.jpgBuku ni aku beli di Cameron Highlands. Masa tu pergi bercuti bersama Geng Budak Itam. Tahun kedua mula bekerja. Dalam buku ni aku tulis semua kenangan semasa trip tu. Apsal aku tak tulis dalam blog eh? 2004 aku dah ade blog dah😀

 photo 20160211_092841_zpsjnxql8o8.jpgHobi mengumpul stem. Tapi aku dah simpan semua dalam kotak sebab malas nak lap habuk

 photo 20160211_101302.png_zpswbv41ee7.jpegSewaktu belajar di UUM dulu, aku tinggal sebilik dengan sorang kakak dari Penang. Dia cukup suka pasang lagu-lagu Modern Talking. Sampai aku pun terpengaruh. Pengaruh rakan tak sebaya macam ni lah. Aku pasang kaset ni berulang-ulang kali sampai putus tali kaset. Lepas tu pergi pasar malam beli lagi yang baru.

Aku stop kemas, susun-susun semua balik. Tengok-tengok tak banyak pun barang aku buang. Ade dalam 1 kotak kasut je. Tu pun pen-pen yang aku dapat dari exhibitors. Pen yang dah tak boleh guna. Kalau boleh guna mesti aku masih simpan😀.

Hmmm..susah jadi pengumpul ni….

4 thoughts on “Pengumpul

  1. juliezhareef 22 February, 2016 / 8:00 am

    ko sebut pasal modern talking baru aku teringat…

    lagu2 dia.. brother louie, chery chery lady, you’re my heart, you’re my soul…

    dulu ada kawan aku pun suka layan lagu2 dia

    • whooz 24 February, 2016 / 1:20 am

      ye lagu2 ni lah😀

  2. Kay 23 February, 2016 / 3:32 am

    kalau ayah aku tu, dia tak tanya dah aku, terus masuk plastik sampah… uwwaaa

    • whooz 24 February, 2016 / 1:21 am

      haaaa nasib baik mak aku ok. kat kampung rasanya barang-barang dari sekolah menengah pun ade kot😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s