Larian Milo Breakfast Day 2016

Ahad 29/5/2016 yang lepas, aku sempat join Larian Milo Breakfast Day. My 2nd running event selepas lahirkan Cik Hanaan. First time untuk Mr H dan Cik Hanaan. Aku join ni sebab murah. Rm60 untuk 5 participants. Lagipun 3km je.

Pada hari kejadian, jam 6.00am aku dah kejut Cik Hanaan. Nasib baik dia ok. Ajak dia mandi. Dia angguk je🙂. Pakai baju siap terus gerak ke Putrajaya jam 6.45. Sampai sana jam 7.15am. Dah penuh car park. Hanaan masih mengantuk. Tak nak jalan sendiri. Nak suruh orang dukung. Alaaa😀 Menyesal tak bawa stroller. Memang plan nak bawa tapi nya last minute tertinggal juga. Merasalah dukung berat 11kg. Jauh tempat park kereta dengan starting point depan Perbadanan Putrajaya tu. Nasib ada 2 adik ipar. Gilir-gilir.

 photo 20160529_074516_zpsi63ykzlr.jpgUntuk acara famili run 3km je (fuhh nasib baik 3km je!)

 photo 20160529_074602_zpsdektqa79.jpgMenguap memanjang

 photo 20160529_082129_zpsmru0kpck.jpgPakai bip kat belakang sebabnya dia nak koyak kalau pakai kat depan😀. Jalan lenggang kangkung tak sampai 100m pun kot😀. Baju dan kasut aku memang beli untuk event hari ini (semangat sungguh mama😛 )
 photo 20160529_081835_zpskykyiaf1.jpg
Macam-macam la kerenahnya, nak jalan pimpin dengan aunty lah
 photo 20160529_083847_zpsbbubskpl.jpg
Nak pimpin dengan mama dan abah pulak
 photo 20160529_084516_zpst99rlyxe.jpg
Last-last merajuk tak nak jalan
 photo 20160529_090616_zpseurfatvs.jpg
Lepas merajuk tu, abah dukung, terus lelap😀
 photo 20160529_090830_zpskazjhils.jpg
Aku agak-agak dalam sejam lebih juga nak sampai FINISH ni😀
 photo 20160529_092156_zpsn6hp0xeo.jpg
Pilihan sarapan yang ada tapi sandwich tak diedarkan sebab ada orang complaint bau busuk. Jadinya nasi lemak habis cepat dan aku hanya dapat epal 4 biji😦

 photo 20160602_191722_zps8gkvyacg.jpg
Dapat 3 lori milo!

2 thoughts on “Larian Milo Breakfast Day 2016

  1. Kay 6 June, 2016 / 1:47 am

    rambut dh panjang pun tetap nampak rupa abah. hehehe

    • whooz 10 June, 2016 / 9:46 pm

      ambil lah kat abah semua😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s