New Zealand Trip Day 6 (Queenstown-Te Anau)

Queenstown Top 10 Holiday Park
 photo 20160806_202830_zpstrse9ues.jpgDinner. Kobis kecil (brussel sprouts), Ayam bakar, cendawan dan labu bakar. Labu bakar ni sedap! First time juga merasa. Potong kiub , jangan buang kulit. Susun atas tray, tabur garam dan pepper dan letak butter sikit. Bakar.
 photo 20160807_085000_zpsrgzcihfs.jpgKabin kecil je.Toilet kat luar. Sejuk gedik la pergi toilet
 photo 20160807_073844_zpsoxatmgxq.jpgView depan kabin. Tak nak balik!
 photo 20160807_075959_zpsnvjknpbb.jpgRuang dapur
 photo 20160807_075941_zps0lc9jhlf.jpgBreakfast, roti telur🙂

Queenstown Skyline  photo Dsc_0425_zpscowlyt1h.jpg
 photo Img_0608_zpsza6u7hji.jpg
 photo 20160807_101507_zpsqp8r9obr.jpgSelesai breakfast, kami terus ke Queenstown Skyline. Kena naik kereta kable untuk naik ke atas
 photo Img_0601_zps3qujnavo.jpg
 photo Dsc_0393_zpsz4qdlhi5.jpg
 photo 20160807_100404_zpsarwtdyec.jpg
 photo 20160807_102237_zpsipbyx16w.jpgKemudian naik chairlift ni ke atas lagi
 photo Img_0614_zpsw49hza7t.jpgTujuan utama datang Skyline ni untuk naik benda LUGE ni lah🙂
 photo Dsc_0396_zpsvesk5jcj.jpg
 photo Dsc_0392_zpsinetkxbg.jpgTrek
 photo Img_0620_zpshgbrzgn6.jpgTeringin jugak nak naik ni
 photo 20160807_100429_zpszuiiabjq.jpg
 photo Dsc_0413_zpsqz2unr3a.jpgView dari atas
 photo IMG-20160808-WA0035_zpsdggjte8o.jpg
Kami sudah!

Queenstown – Te Anau
 photo queenstown to te anau_zpsf5gtyk9w.png
 photo Dsc_0436_zpsxc1zvlyo.jpg
 photo Dsc_0431_zpsmwqgnqcw.jpgPermandangan dalam perjalanan ke Te Anau
 photo 20160807_161757_zpsysxoi5yl.jpgKami tiba di pekan Te Anau lebih kurang 3 jam perjalanan. Singgah di information centre untuk dapatkan maklumat terkini sama ada jalan ke Milford Sound dibuka atau akan ditutup esok hari. Staff kat situ kata buka tapi kami boleh dapatkan update daripada tempat penginapan, Te Anau Top 10 Holiday Park.
 photo Img_0682_zpsrdkuu6j3.jpg
 photo 20160807_164707_zps34omvlw3.jpg
 photo 20160807_164735_zpsorehdovw.jpgSelesai check-in, kami jalan-jalan di kawasan sekitar. Cantik sungguh tempat ni. Sayang tak boleh lepak lama-lama
 photo 20160807_172105_zpsrumlev73.jpgParking
 photo 20160807_172330_zpsuw9scew7.jpgTempat penginapan. Kiri kanan adalah bilik. Tengah-tengah tu dapur dan laundry
 photo 20160807_182523_zpsor2ulb0l.jpg
 photo 20160807_173351_zpsmsbdbg5w.jpgTempat rehat, makan, dan dapur. Selesa🙂.
 photo 20160807_194425_zps8j1eyke6.jpgDinner malam tu

Malam tu kami tidur awal sebab esoknya kami kena bertolak ke Milford Sound seawal jam 6 pagi. Sebab dah beli ticket cruise jam 9.30 pagi

2 thoughts on “New Zealand Trip Day 6 (Queenstown-Te Anau)

  1. Kay 24 October, 2016 / 6:08 am

    kami belum lagi

    • whooz 24 October, 2016 / 3:44 pm

      InsyaAllah rezeki esok lusa🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s